Almás, csíkos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 50 ml étolaj
  • 1 nagy pohár tejföl (450 g)
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 5-5 ek darált dió és mák
  • 2 savanykás alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj

Krém:

  • 8 dl tej
  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 18 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor

Díszítés:

  • darált dió
  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítése:

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet.

A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas (kinyomkodott) reszelt almát.

A masszákat külön-külön egy kb 20*28 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a vajjal.

A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.

A sütemény tetejére darált diót szórunk és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.