Almagyűrű leveles tésztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 3 közepes alma
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint kristálycukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
Tészta lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almák húsát fél cm-es szeletekre vágjuk, majd egy kisebb szaggatóval a közepét kivágjuk és citrommal meglocsoljuk.
A felolvasztott leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval ízlés szerinti vastagságú csíkokra vágjuk.
A kétféle cukrot a fahéjjal összekeverjük, majd az almakarikákat megforgatjuk benne és a tésztacsíkokkal körbetekerjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az áttekert karikákra a kivágott almák közepét ráhelyezzük, felvert tojással lekenjük és előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: díszítésként 20 gramm vaníliaízű pudingpor, 2 dl almalében felfőzve ízlés szerint cukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »