Almagyűrű leveles tésztában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 3 közepes alma
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint kristálycukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
Tészta lekenéséhez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almák húsát fél cm-es szeletekre vágjuk, majd egy kisebb szaggatóval a közepét kivágjuk és citrommal meglocsoljuk.
A felolvasztott leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval ízlés szerinti vastagságú csíkokra vágjuk.
A kétféle cukrot a fahéjjal összekeverjük, majd az almakarikákat megforgatjuk benne és a tésztacsíkokkal körbetekerjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az áttekert karikákra a kivágott almák közepét ráhelyezzük, felvert tojással lekenjük és előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: díszítésként 20 gramm vaníliaízű pudingpor, 2 dl almalében felfőzve ízlés szerint cukorral.