Almagyűrű leveles tésztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 3 közepes alma
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint kristálycukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
Tészta lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almák húsát fél cm-es szeletekre vágjuk, majd egy kisebb szaggatóval a közepét kivágjuk és citrommal meglocsoljuk.
A felolvasztott leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval ízlés szerinti vastagságú csíkokra vágjuk.
A kétféle cukrot a fahéjjal összekeverjük, majd az almakarikákat megforgatjuk benne és a tésztacsíkokkal körbetekerjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az áttekert karikákra a kivágott almák közepét ráhelyezzük, felvert tojással lekenjük és előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: díszítésként 20 gramm vaníliaízű pudingpor, 2 dl almalében felfőzve ízlés szerint cukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »