Hozzávalók:
Tészta lekenéséhez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almák húsát fél cm-es szeletekre vágjuk, majd egy kisebb szaggatóval a közepét kivágjuk és citrommal meglocsoljuk.
A felolvasztott leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval ízlés szerinti vastagságú csíkokra vágjuk.
A kétféle cukrot a fahéjjal összekeverjük, majd az almakarikákat megforgatjuk benne és a tésztacsíkokkal körbetekerjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az áttekert karikákra a kivágott almák közepét ráhelyezzük, felvert tojással lekenjük és előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: díszítésként 20 gramm vaníliaízű pudingpor, 2 dl almalében felfőzve ízlés szerint cukorral.