Affogato kávés karamell rudacskák recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 8,5 dkg méz
- 4 dkg liszt
- 2 ek eszpresszó
- fél citrom leve
- 2 ek apróra darabolt mogyoró
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, mézet, kávét és a citrom levét.
Felforraljuk, amikor a cukor teljesen felolvadt hozzászitáljuk a lisztet és kb. 1 percig főzzük, közben csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és egy kiskanállal diónyi halmokat rakunk a papírra, majd nagyon vékonyra, kb 10 centis körré kenjük.
Megszórjuk az apróra vágott mogyoróval, majd 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük.
Sütés után 5 percig hagyjuk hűlni a tepsin, majd egy fakanál nyelére feltekerjük, hogy egy kis rudat kapjunk.
Ha nagyon törik, akkor visszatesszük pár másodpercre a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »