Affogato kávés karamell rudacskák recept
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 8,5 dkg méz
- 4 dkg liszt
- 2 ek eszpresszó
- fél citrom leve
- 2 ek apróra darabolt mogyoró
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, mézet, kávét és a citrom levét.
Felforraljuk, amikor a cukor teljesen felolvadt hozzászitáljuk a lisztet és kb. 1 percig főzzük, közben csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és egy kiskanállal diónyi halmokat rakunk a papírra, majd nagyon vékonyra, kb 10 centis körré kenjük.
Megszórjuk az apróra vágott mogyoróval, majd 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük.
Sütés után 5 percig hagyjuk hűlni a tepsin, majd egy fakanál nyelére feltekerjük, hogy egy kis rudat kapjunk.
Ha nagyon törik, akkor visszatesszük pár másodpercre a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










