Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos pudingos sütemény recept

Barackos pudingos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piksóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 800 ml tej
    • 150 g tejföl

    Díszítés:

    • kb 8-9egész sárgabarack (de ez mérettől is függ, mert ha nagyobbak, kevesebb fér a sütire)
    • 2 csomag színtelen tortazselé

    Elkészítése:

    A piskótatésztát a szokásos módon elkészítjük. Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát belesimítjuk, majd előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.

    A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a krémet a piskóta tetejére simítjuk.

    A krémre félbe vágott barackokat teszünk.

    A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő leírás szerint, majd langyosra hűtve ráöntjük a sütire és pár órára betesszük a hűtőbe.

    Tipp:

    Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá