Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest

Dátum: 2025-06-27 / Írta: Budai István / Látták: /

Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illatosak. Most 8 izgalmas receptet hoztunk, ahol a málna, citrom, áfonya, alma és barack új formában tűnik fel. Ezek a krémlevesek és hűtött csodák garantáltan felpezsdítik a kánikulás napokat. Ha valami üdítő, mégis extra különleges finomságra vágysz, ez a válogatás neked szól.

  • 1. Hideg áfonyaleves citromhabbal recept

    Hozzávalók:

    hozzávalók:

    • 30 dkg áfonyadzsem
    • 2,5 dl kadarka
    • 2 dl tej
    • 1 ek liszt
    • 1 kk fahéj
    • 1 kk citromhéj
    • 1/2 citrom
    • 1 dl. főzőtejszín
    • ízlés szerint cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Őszibarackleves recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt (vagy friss barack)
    • 0,5 l  friss tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet őrölt fahéj
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg
    • ízlés szerint kristálycukor (1 – 2 evőkanál)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Málnakrémleves vörösborral recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 40 dkg. málna
    • tojássárga
    • 2 dl habtejszín
    • 2 dl vörösbor
    • 2 ek brandy
    • 1-1 csipet szegfűszeg, fahéj
    • 1 kk reszelt narancshéj
    • 2 ek porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Citromleves habgaluskával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 db citrom
    • csipet só
    • fél tk fahéj
    • 5 dkg cukor
    • 1 liter víz
    • tojás

     

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Almás szilvakrémleves recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 nagyobb alma (35 dkg)
    • 50 dkg szilva
    • 2 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 1 csapott kk őrölt fahéj
    • 0,3 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Tejszínes málnakrémleves recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dl tej
    • 1 db egész fahéj
    • 6-8 szem szegfűszeg
    • cukor ízlés szerint
    • 2 dkg pudingpor
    • csipet só

    A díszítéshez:

    • tejszínhab

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Mézes-gyömbéres almakrémleves recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    4 személyre:

    • 1,5 kg alma
    • 5 dkg méz
    • 3 ek mascarpone krémsajt
    • 1 kisebb citrom
    • 2-3 cm-es friss gyömbér
    • 1 kis darab fahéj
    • 2-3 szegfűszeg
    • 0,5 dl rum (elhagyható)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Málnakrémleves mentás túrógombóccal recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Hozzávalók a málnakrémleveshez:

    • 50 dkg málna
    • 4 dl víz
    • 2 dl fehérbor
    • kristálycukor (ízlés szerint)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 db szegfűszeg
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 dl tejszín

    Mentás túrógombóc hozzávalói:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg búzadara
    • csipet só
    • tojás
    • ízlés szerint menta

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá