1. Hideg áfonyaleves citromhabbal recept
Hozzávalók:
hozzávalók:
- 30 dkg áfonyadzsem
- 2,5 dl kadarka
- 2 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 kk fahéj
- 1 kk citromhéj
- 1/2 citrom
- 1 dl. főzőtejszín
- ízlés szerint cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Őszibarackleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt (vagy friss barack)
- 0,5 l friss tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- ízlés szerint kristálycukor (1 – 2 evőkanál)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Málnakrémleves vörösborral recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg. málna
- tojássárga
- 2 dl habtejszín
- 2 dl vörösbor
- 2 ek brandy
- 1-1 csipet szegfűszeg, fahéj
- 1 kk reszelt narancshéj
- 2 ek porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Citromleves habgaluskával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 db citrom
- csipet só
- fél tk fahéj
- 5 dkg cukor
- 1 liter víz
- tojás
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Almás szilvakrémleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (35 dkg)
- 50 dkg szilva
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 csapott kk őrölt fahéj
- 0,3 kk őrölt szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Tejszínes málnakrémleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 1 db egész fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 2 dkg pudingpor
- csipet só
A díszítéshez:
- tejszínhab
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Mézes-gyömbéres almakrémleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 személyre:
- 1,5 kg alma
- 5 dkg méz
- 3 ek mascarpone krémsajt
- 1 kisebb citrom
- 2-3 cm-es friss gyömbér
- 1 kis darab fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 0,5 dl rum (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Málnakrémleves mentás túrógombóccal recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Hozzávalók a málnakrémleveshez:
- 50 dkg málna
- 4 dl víz
- 2 dl fehérbor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 dl tejszín
Mentás túrógombóc hozzávalói:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- tojás
- ízlés szerint menta