Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás szilvakrémleves recept

Almás szilvakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb alma (35 dkg)
    • 50 dkg szilva
    • 2 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 1 csapott kk őrölt fahéj
    • 0,3 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.

    Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.

    Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

    Jól behűtve kínáljuk.

    Tipp:

    Idényen kívül befőtt szilvából is készíthető.
    Ha egy kicsit különlegesebbre vágyunk, dobjunk bele 1-2 mentalevelet, garantáltan nem rontja el :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá