Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes málnakrémleves recept

Tejszínes málnakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dl tej
    • 1 db egész fahéj
    • 6-8 szem szegfűszeg
    • cukor ízlés szerint
    • 2 dkg pudingpor
    • csipet só

    A díszítéshez:

    • tejszínhab

    Elkészítése:

    A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőztem, majd egy fazékba szűrtem. Beletettem a megmosott málnát, cukrot és egy csipet sót.

    Felöntöttem kb fél liter vízzel és 15 percet főztem, majd szűrőn, habverővel kevergetve átszűrtem. A magokat kidobtam, a levet visszatettem a tűzre és a tejjel elkevert pudingporral besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt.

    Egyet forraltam rajta és levettem a tűzről. Kihűtöttem és málnaszemekkel valamint tejszínhabbal tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá