Tejszínes málnakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • 1 db egész fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dkg pudingpor
  • csipet só

A díszítéshez:

  • tejszínhab

Elkészítése:

A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőztem, majd egy fazékba szűrtem. Beletettem a megmosott málnát, cukrot és egy csipet sót.

Felöntöttem kb fél liter vízzel és 15 percet főztem, majd szűrőn, habverővel kevergetve átszűrtem. A magokat kidobtam, a levet visszatettem a tűzre és a tejjel elkevert pudingporral besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt.

Egyet forraltam rajta és levettem a tűzről. Kihűtöttem és málnaszemekkel valamint tejszínhabbal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!