1. Baconos kolbászos pizza tepsiben sütve recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 4 ek olíva olaj
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 3,5 dl langyos víz
A tetejére:
- 1 ü pizza szósz vagy jó minőségű ketchup
- 15 dkg bacon
- 2 szál füstölt parasztkolbász
- 2 fej lila hagyma
- 2 db hegyes erős paprika
- 30 dkg sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 csapott tk só
- 3 dl meleg tej (nem forró!)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 1 ek tejföl
A hajtogatáshoz:
- 1-2 ek olvasztott vaj
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint kolbász
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept
Hozzávalók:
- 6 szelet rövid karaj
- 200-250 g szeletelt bacon
- 200 g füstölt kolbász
- 500 g savanyú káposzta
Körethez:
- 800 g burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
- 250 g csiperke gomba
- 2 kápia paprika
- 2 savanykás alma
- olaj
- só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Juhtúrós, kolbászos sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 8 db háromszögletű füstölt sajt ízű ömlesztett sajt
- 5 dkg margarin
- 20 dkg juhtúró
- 2 ek tejföl
- 2 szál újhagyma, metélőhagyma
- 5 dkg füstölt szárazkolbász
- 8 nagy szelet sajt
- 8 szelet sonka
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Sajtos kolbászos penne recept
Hozzávalók:
- 250 g penne
- 180 g lángolt kolbász (karikázva vagy csíkokra vágva)
- 150 g tejföl (kb. 2/3 része a szószba, 1/3 a tetejére)
- 120 g natúr tömlős sajt
- 1 ek olaj (a kolbászhoz)
- 1 kis fej lilahagyma (opcionális, felkockázva)
- 1 – 2 ek pirított hagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Tetejére:
- 100 g trappista sajt (reszelve)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Tojásos-kolbászos egybesült fasírt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 zsemle
- tojás (1 a masszába, 4 keményre főzve, 2 a kenéshez)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 20 dkg kolbász
- 1 pritamin paprika
- 10 dkg sajt
- kb 10 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Sajtos-kolbászos baguette recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek zsír
- 1 ek tejföl
- csipet só
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 20 dkg (ementáli) sajt
- 1 szál füstöltkolbász
Tetejére:
- tojás
- szezámmag
- lenmag
- pirított napraforgómag
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept
Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett bab
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 paszternák (vagy zöldség)
- 1 tk liszt
- petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
- 1 tv paprika és paradicsom
- 2 tk ételízesítő
- 1 tk só
- 2 l víz
Csipetke:
- kb 10 dkg liszt
- tojás
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Kolbászos-tojásos lepény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg kenyérliszt
- 1/2 cs instant élesztő
- 1 ek tejföl
- 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
- csipet só
- langyos víz
Feltéthez:
- 3 nagy ek tejföl (20%-os)
- 3 ek eltett házi lecsó
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg sajt
- 20 karika füstölt kolbász
- tojás
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Kolbászos-krumplis csiga recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 nagy merőkanál krumplipüré vagy 3-4 nagyobb főtt burgonya összetörve
- 1 ek zsír
- tojás
- 1 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 25 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Kolbászos tarhonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 1 csésze tarhonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik »»»
12. Egyszerű kolbászos tarhonya recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tarhonyához:
- 3 dl tarhonya
- 6 dl víz
- 2 ek olaj
- 1 mk só
Hozzávalók a szaftos kolbászhoz:
- 5 debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk Piros Arany
- 1 mk pirospaprika
- 1 dl víz