Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű kolbászos tarhonya recept

Egyszerű kolbászos tarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tarhonyához:

    • 3 dl tarhonya
    • 6 dl víz
    • 2 ek olaj
    • 1 mk só

    Hozzávalók a szaftos kolbászhoz:

    • 5 debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk Piros Arany
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A tarhonya készítésével kezdjük.

    A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük még teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.

    Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.

    A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

    Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

    Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá