Egyszerű kolbászos tarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű kolbászos tarhonya

Hozzávalók:

Hozzávalók a tarhonyához:

  • 3 dl tarhonya
  • 6 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 mk só

Hozzávalók a szaftos kolbászhoz:

  • 5 debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk Piros Arany
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A tarhonya készítésével kezdjük.

A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük még teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.

Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.

A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.