Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-kolbászos baguette recept

Sajtos-kolbászos baguette
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 70 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 ek zsír
    • 1 ek tejföl
    • csipet só
    • 1 dl tej

    Töltelékhez:

    • 20 dkg (ementáli) sajt
    • 1 szál füstöltkolbász

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag
    • lenmag
    • pirított napraforgómag

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.

    Letakarva 45 percet pihentetjük/kelesztjük.

    Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és srégen felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kisodorjuk és 20*10cm-es téglalapokra vágjuk.

    A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.

    A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.

    Ízlés szerint mustárral, ketchuppel, majonézzel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá