Sajtos-kolbászos baguette

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-kolbászos baguette

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek zsír
  • 1 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • 20 dkg (ementáli) sajt
  • 1 szál füstöltkolbász

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • szezámmag
  • lenmag
  • pirított napraforgómag

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.

Letakarva 45 percet pihentetjük/kelesztjük.

Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és srégen felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kisodorjuk és 20*10cm-es téglalapokra vágjuk.

A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.

A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.

Ízlés szerint mustárral, ketchuppel, majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!