A forró nyári napok egyik legnagyobb előnye, hogy bővelkedünk a friss, szezonális gyümölcsökben. Az erdei gyümölcsös babapiskótás szelet és az áfonyás pohárkrém tökéletes példái annak, hogyan használhatjuk fel ezeket a finomságokat hűsítő desszertek készítéséhez. Az édes és zamatos gyümölcsök kombinációja a könnyed krémekkel és a ropogós babapiskótával valódi ízorgiát kínál.
Ha pedig valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a malnakrémes madártejet vagy a joghurtos őszibarack krémlevest. Ezek az ételek nemcsak ízletesek, hanem tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, amelyek hozzájárulnak az egészséged megőrzéséhez is. A joghurtos szederkrémleves pedig egyszerre hűsít és frissít fel a forróságban.
A panna cotta és a pohárkrémek szintén nagyszerű választások lehetnek. A málnás-citromos panna cotta és az áfonyás-citromos pohárkrém kombinálják a citrusok frissességét és a bogyós gyümölcsök édességét, így egy igazán ellenállhatatlan desszertet eredményeznek. Az ilyen könnyed finomságok tökéletes lezárását jelentik egy nyári ebédnek vagy vacsorának.
Természetesen a fagylaltok sem maradhatnak ki a sorból. A meggyes joghurtos és citrom fagyi, valamint a málnás-kókuszos fagyi igazi hűsítő csemege, amelyekkel bármikor felfrissítheted magad. Ezek a házi készítésű fagylaltok ráadásul természetes összetevőkkel készülnek, így egészséges alternatívát jelentenek a bolti verziókkal szemben.
1. Erdei gyümölcsös-babapiskótás szelet recept
Hozzávalók:
Alap:
- 200 g háztartási keksz
- tej az áztatáshoz
- 450 g erdei gyümölcs
- 100 g cukor
- 2 cs epres pudingpor
- 400 ml víz
- babapiskóta
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 350 ml tej
- 80 g cukor
- 200 g mascarpone vagy másmilyen natúr krémsajt
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Áfonyás pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
- 2 dl víz
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 2 evőkanál barnacukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2,5 dl keményre felvert tejszínhab
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg mascarpone
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Málnakrémes madártej recept
Hozzávalók:
- 30 dkg friss málna
- 3 evőkanál málnaszörp
- 1,5 liter tej
- 4 db tojássárgája
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 kiskanál vanília aroma
- ízlés szerint cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Joghurtos őszibarack-krémleves recept
Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb őszibarack
- cukor vagy édesítő
- 1/2 citrom leve
- 400 g görög joghurt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Joghurtos szederkrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fekete szeder
- 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 2 dl görög joghurt (375 g)
- 2 dl tejszín (30 %-os, nem cukrozott)
- cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Málnás-citromos panna cotta recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl málnapép
- 5 g zselatin (por)
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 ek porcukor
- 1 citrom leve
- reszelt citromhéj
- 10 g zselatin (por)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Áfonyás-citromos pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg áfonya
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Citromos madártej recept
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 4 ek porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Meggyes-joghurtos és citrom fagyi recept
Hozzávalók:
- 350 g natúr joghurt
- 30 dkg magozott meggy
- 3 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 dl víz
- 3 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
- 15 dkg cukor
- 3 citrom leve és 1 citrom reszelt héja
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Fagyis krémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 ek citromlé
- 3 szegfűszeg
- 40 dkg vanília fagylalt
- 200 ml főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Málnás-kókuszos fagyi recept
Hozzávalók:
- 2 csomag tejszínhabpótló por (cukormentes)
- 4 ek kókuszreszelék
- édesítőszer (ízlés szerint)
- 300 ml sovány tej
- 200 g fagyasztott málna