Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-citromos panna cotta recept

Málnás-citromos panna cotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Málnás réteg:

    • 2,5 dl málnapép
    • 5 g zselatin (por)

    Citromos réteg:

    • 3 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3-4 ek porcukor
    • 1 citrom leve
    • reszelt citromhéj
    • 10 g zselatin (por)

    Elkészítése:

    A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.

    Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba.
    Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is) a citromlevet, és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig (közben többször keverjük meg).
    Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki.

    A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra és óvatosan vegyük le formákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá