Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos húsvéti fogások – 9 szuper recepttel!

Dátum: 2024-03-27 / Írta: Budai István / Látták: /

Húsvét nem csak a megújulás és az ünneplés ideje, hanem a gasztronómiai hagyományok újraélesztésének is kiváló alkalma. Ebben az időszakban az asztalokat olyan finomságok díszítik, melyek generációkon át adódtak tovább, így kötve össze a múltat a jelen színeivel és ízeivel.




  • 1 . Körözöttes sajttekercs

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg juhtúró (én most sima tehéntúróból készítettem, de lehet felesben is)
    2. 1 kis fej lilahagyma
    3. só, bors
    4. 1 kiskanál dijoni mustár
    5. őrölt köménymag ízlés szerint
    6. 1 kiskanál pirospaprika
    7. 2-3 ek tejföl
    8. 10 dkg sajtkrém
    9. 2-3 ek vajkrém (elhagyható)
    10. 20-25 dkg szeletelt trappista sajt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sajttekercs egyszerűen

    Hozzávalók:

    1. 12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
    2. 10 dkg reszelt sajt
    3. 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
    4. 10 dkg vaj
    5. 8 szelet gépsonka
    6. 5 tojás
    7. 1 tk mustár
    8. 1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
    9. só, bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3.  Húsvéti vendégváró őzgerinc

    Hozzávalók:

    1. 125 g majonéz
    2. 2 evőkanál tejföl
    3. 1 csapott kiskanál porcukor
    4. 1 csapott kiskanál citromlé
    5. 1 kiskanál mustár
    6. bors
    7. 25 dkg főtt, füstölt sonka

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tojáskrém

    Hozzávalók:

    1. 8 db  tojás
    2. 10 dkg teavaj
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 5 ek majonéz
    5. 1 csipet bors
    6. 1 ízlés szerint só
    7. 1 csomag toast kenyér

    A recept ide kattintva folyatódik! »»»

    5. Sonka cipóban sütve

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sonka
    2. 3 dl tej (langyos)
    3. 1 késhegynyi cukor
    4. 2,5 dkg friss élesztő
    5. 40 dkg finomliszt
    6. 1 kávéskanál só
    7. 0,75 dl napraforgó olaj
    8. 1 tojássárgája

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Puha foszlós kalács

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg finomliszt
    2. 2,5 dl tej
    3. 1,5 dl tejszín (30 %-os)
    4. 5 dkg porcukor
    5. 3 dkg élesztő
    6. 3 dkg tejpor
    7. 1 tk só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sárga túró

    Hozzávalók:

    1. 1 liter tej
    2. 10 tojás
    3. 1 csomag vaníliás cukor
    4. 1 marék mazsola
    5. csipet só
    6. 5 ek cukor
    7. fél citrom héja
    8. 1 textilpelenka vagy konyharuha

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tortakrémes sonkatekercs

    Hozzávalók:

    1. 65 g vaj
    2. 200 ml tej
    3. 80 g finomliszt
    4. 200 g reszelt torma
    5. 150 g majonéz
    6. 1 teáskanál só
    7. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Baconnal töltött tojás

    Hozzávalók:

    1. 12 főtt tojás
    2. 12 dkg bacon szalonna
    3. metélőhagyma vagy újhagyma
    4. 1 kis tubus majonéz
    5. 10 dkg natúr krémsajt
    6. 1 ek mustár
    7. bors

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá