Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttekercs egyszerűen recept

Sajttekercs egyszerűen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
    • 10 dkg vaj
    • 8 szelet gépsonka
    • 5 tojás
    • 1 tk mustár
    • 1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

    Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

    A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

    A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

    A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

    A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.

    A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére eákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.

    A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.

    Vékonyra felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek