Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárga túró recept

Sárga túró
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 10 tojás
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 marék mazsola
    • csipet só
    • 5 ek cukor
    • fél citrom héja
    • 1 textilpelenka vagy konyharuha

    Elkészítése:

    A tejet feltesszük melegedni a sóval, cukorral, vaníliás cukorra, mazsolával és a citrom reszelt héjával.

    A tojásokat egy tálba felütjük, és óvatosan elkeverjük. (Épp csak annyira, hogy a sárgája kifakadjon), majd óvatosan kevergetve adjuk a tejhez, amit addig főzünk, míg kicsapódik a savó.

    Az így kapott “darabot” szűrőbe fektetjük egy pelenkára, vagy gézdarabra, és hűvös helyre akasztva megvárjuk, míg kicsepeg a tejsavó.

    Gömböc formája lesz, amit a hűtőben tárolunk, és fogyasztáskor szeletelve tálalunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek