Sárga túró

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 10 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola
  • csipet só
  • 5 ek cukor
  • fél citrom héja
  • 1 textilpelenka vagy konyharuha

Elkészítése:

A tejet feltesszük melegedni a sóval, cukorral, vaníliás cukorra, mazsolával és a citrom reszelt héjával.

A tojásokat egy tálba felütjük, és óvatosan elkeverjük. (Épp csak annyira, hogy a sárgája kifakadjon), majd óvatosan kevergetve adjuk a tejhez, amit addig főzünk, míg kicsapódik a savó.

Az így kapott “darabot” szűrőbe fektetjük egy pelenkára, vagy gézdarabra, és hűvös helyre akasztva megvárjuk, míg kicsepeg a tejsavó.

Gömböc formája lesz, amit a hűtőben tárolunk, és fogyasztáskor szeletelve tálalunk.