A tejszínes-gombás pulykamell egy selymes és gazdag fogás, amely tökéletesen harmonizál a gomba és a pulykahús ízeivel. A gombakrémleves pedig egy lágy, krémes leves, amely könnyen elkészíthető, és a gombák zamatos ízét hozza el egy tálban.
A gombaragu alatt sült csirkecomb igazi ínyencség, ahol a gombaragu teszi még gazdagabbá és szaftosabbá a csirkecombot. A csirkecomb gombás-kakukkfüves szószban szintén egy ízletes, fűszeres fogás, amely gyorsan elkészíthető és laktató.
Ha sertéshúsra vágysz, a tejszínes-mustáros karaj gombával egy tökéletes választás, ahol a mustár és a gomba egyedi ízvilágot hoz létre. A tejfölös-gombás zúzagulyás egy különleges, magyaros étel, amely a zúza és a gomba fúziójával egy izgalmas fogást alkot.
A pestós-gombás csirke tagliatelle márványsajttal egy igazán olaszos fogás, ahol a gomba és a márványsajt találkozása teszi különlegessé ezt a tésztás ételt. A gombás-sajtkémes melegszendvics pedig egy gyors, laktató megoldás, ha valami egyszerűbb, de mégis finom ételre vágysz.
A gombás burgonya gratin egy gazdag, krémes köret, amely tökéletesen passzol bármilyen húsétel mellé. Ha előételre vágysz, a töltött gombafejek újhagymás-mackósajtos töltelékkel remek választás, hiszen ízletes és mutatós fogás.
A pirított fokhagymás gomba egy gyors és egyszerű köret, amelyet bármilyen főétel mellé tálalhatsz. Végül, a hagymás-gombás csirkemáj egy különleges, fűszeres fogás, ahol a csirkemáj és a gomba találkozása igazán ízletes.
Ezek a gombás receptek biztosan feldobják a konyhai repertoárodat, és minden étkezést különlegessé varázsolnak!
1. Tejszínes, gombás pulykamell recept
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta
- 40 dkg pulykamell
- 25 dkg friss gomba
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombakrém leves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek tejföl
- pirítós
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
- 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
- 25 dkg gomba szeletelve
- 1 nagy fej (lila)hagyma
- 1,5 dl tejszín
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
- olaj
- fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Csirkecomb gombás-kakukkfüves szószban recept
Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- só, bors, olasz fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított kakukkfű, bazsalikom és oregánó keveréke)
- 20 dkg gomba
- 5 szelet bacon
- 2,5 dl tejszín
- 2-3 ág szárított vagy friss kakukkfű
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejszínes-mustáros karaj gombával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba vegyesen
- 40 dkg karaj
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 1,5 dl tejszín
- 2-2,5 dl víz
- 3-4 tk mustár
- só, bors
- kevés zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tejfölös-gombás zúzagulyás recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykazúza
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller (nagyobb)
- 2-3 db krumpli
- 2 db babérlevél
- 1 tk köménymag
- 1 tk pirospaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1/2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek olaj
- 1-1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Pestós-gombás csirke tagliatelle márványsajttal recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell (filézett)
- 6-8 db barna csiperke
- ízlés szerint póréhagyma
- 1-2 ek vaj
- 2 ek pesto
- 250 g tagliatelle tészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Gombás-sajtkrémes melegszendvics recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 tömlős sajt (100 g)
- 1 szelet füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Gombás burgonya gratin recept
Hozzávalók:
- 50-60 dkg krumpli vékonyra szeletelve (lehetőleg gyaluval)
- 1 ek (olíva)olaj
- 5 dkg vaj + a tál kikenéséhez
- 3-4 db vargánya (vagy másmilyen gomba)
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl zöldségalaplé
- 8-10 dkg reszelt sajt (chedar, trappista, parmezán vegyesen)
- só, bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Töltött gombafejek újhagymás, mackósajtos töltelékkel recept
Hozzávalók:
- 16 fej közepes nagyságú gomba
- 1 doboz mackósajt
- 3 szál újhagyma
- őrölt fehér bors, só
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Pirított fokhagymás gomba recept
Hozzávalók:
- 1 kg barna csiperke
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olíva olaj
- 1 citrom
- petrezselyem zöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Hagymás-gombás csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
- 2 ek olaj