Ebben a válogatásban 12 olyan különleges bundát hoztunk el, amelyekkel biztosan elkápráztathatod a családot vagy a vendégeket. A gombás bundában sült csirkemell és a juhtúrós bundában sült sertéskaraj igazán karakteres és különleges fogások, míg a tejfölös-fűszeres bunda egyszerű, de nagyszerű alternatíva. A lilahagymás és sárgarépás bundák ízesebbé és színesebbé teszik a csirkehúst, míg a zelleres bundában sült karajszalonnával gazdagított változat a zöldségek kedvelőinek szól.
A palacsintabundában sült csibefalatok és a sajtos-burgonyás bunda egyedi textúrákat hoznak az ételekbe, a dióbundás karaj pedig egy igazi ínyenc választás. A sajtos-kukoricalisztes bunda ropogós és ízletes, a magvas palacsintabundában sült csirkemell pedig még gazdagabb ízvilágot nyújt. Végül, az arany bundában sült karajszalonnával egyszerűen elvarázsol mindenkit. Próbáld ki ezeket a különleges bundákat, és lépj ki a hagyományos panír világából!
1. Gombás bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 csapott ek finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vargánya gomba
- 1 csokor medvehagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 dl napraforgó olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sertéskaraj juhtúrós bundában recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 dl tej
- olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss oregánó
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja vagy karaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- liszt (amennyit majd felvesz)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- majoránna (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Lilahagymás bundában sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb (kicsontozva)
A panírhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj + a sütéshez
- kb 4 ek liszt (sűrű palacsintatészta állagú legyen)
- 3 ek tej
- 1/2 fej apróra kockázott lilahagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fűszeres palacsintabundában sült csibefalatok recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemellfilé pár
- 0,5 kk só
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk mustár
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 3 jó púpos ek liszt
- 0,5 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zeller bundás karajszeletek recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet karaj
- só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott tk házi fokhagymakrém
- 3 jó púpos ek liszt
- 3 ek tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sárgarépás bundában sült csirkefalatok recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 0,5 kk só
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- kb. 4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 nagy szál sárgarépa (kb. 8 dkg)
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 jó púpos ek tejföl
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém
- 3 púpos ek liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sajtos burgonyás bundában sült hús recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- 3 közepes burgonya
- 1,5 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 0,5 kk só
- 7 dl olaj a sütéshez
- 3 púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3 púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
- 40 ml tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Magvas palacsintabundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
- 1 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 1,2 dl tej
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- Olaj bőven a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával recept
Hozzávalók:
- személyenként 2 szelet rövidkaraj
- só
- bors
- tojás
- liszt (teljes kiőrlésű)
- zsemlemorzsa
- dió apróra törve
Saláta hozzávalói:
- kifli burgonya
- 2-3 sonkahagyma
- bébi répa
- só
- bors
- 2-3 ek tárkonyecet
- 3-4 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- kevés mustár
- 3-4 ek majonéz (lehetőleg jobb minőségű)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Arany bundában sült karajszelet recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb, vékony karajszelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- kb. 6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3 púpos tk mustár
- 4 jó púpos ek tejföl
- 3 púpos ek liszt