Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépás bundában sült csirkefalatok recept

Sárgarépás bundában sült csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • 0,5 kk só
    • 3 ek liszt a forgatáshoz
    • kb. 4 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 nagy szál sárgarépa (kb. 8 dkg)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 jó púpos ek tejföl
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
    • 3 púpos ek liszt

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. Besózzuk, átforgatjuk és félretesszük pihenni.

    A répát megpucoljuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel ízesítjük, és jól elkeverjük. A lisztet hozzáadva sűrű, csomómentes masszát keverünk.

    Olajat forrósítunk.

    A csirkemell csíkokat először kevés lisztben átforgatjuk, majd belemártjuk a sűrű masszába. Kiemeljük, hagyjuk kissé lecsepegni, majd közepestől mérsékeltebb lángon szép pirosra sütjük.

    Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Tipp:

    Már régebben sütöttem bundás húst, most a gyerekek kimondottan kérték, hogy ilyet készítsek ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy reszelek is bele egy kevés sárgarépát. Az elkészült fogáson egyáltalán nem észrevehető a répa íze, csak ha beleharapunk és ránézünk, akkor a bunda színe sárgás tőle. Finom lett, gyorsan elfogyott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá