Sárgarépás bundában sült csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 0,5 kk só
  • 3 ek liszt a forgatáshoz
  • kb. 4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagy szál sárgarépa (kb. 8 dkg)
  • 2 nagyobb tojás
  • 3 jó púpos ek tejföl
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
  • 3 púpos ek liszt

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. Besózzuk, átforgatjuk és félretesszük pihenni.

A répát megpucoljuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel ízesítjük, és jól elkeverjük. A lisztet hozzáadva sűrű, csomómentes masszát keverünk.

Olajat forrósítunk.

A csirkemell csíkokat először kevés lisztben átforgatjuk, majd belemártjuk a sűrű masszába. Kiemeljük, hagyjuk kissé lecsepegni, majd közepestől mérsékeltebb lángon szép pirosra sütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tipp:

Már régebben sütöttem bundás húst, most a gyerekek kimondottan kérték, hogy ilyet készítsek ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy reszelek is bele egy kevés sárgarépát. Az elkészült fogáson egyáltalán nem észrevehető a répa íze, csak ha beleharapunk és ránézünk, akkor a bunda színe sárgás tőle. Finom lett, gyorsan elfogyott.