Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas palacsintabundában sült csirkemell recept

Magvas palacsintabundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 1,2 dl tej
    • 2 ek lenmag
    • 2 ek szezámmag
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • Olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.

    A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.

    Olajat forrósítunk. A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda. A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Amíg minden hús kisül, érdemes a kész husikat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.

    Tipp:

    Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá