Magvas palacsintabundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
  • 1 kk só
  • 2 tojás
  • 6 ek liszt
  • 1,2 dl tej
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek szezámmag
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • Olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.

A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.

Olajat forrósítunk. A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda. A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Amíg minden hús kisül, érdemes a kész husikat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.

Tipp:

Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.