Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zeller bundás karajszeletek recept

Zeller bundás karajszeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kisebb szelet karaj
    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 3-4 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott tk házi fokhagymakrém
    • 3 jó púpos ek liszt
    • 3 ek tej

    Elkészítése:

    A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.

    A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.

    Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.

    Jól összekeverjük.

    Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.

    A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.

    Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.

    Tipp:

    A bundás húsok tárháza kimeríthetetlen. Most a zeller került sorra. Nem gyakran kap szerepet a konyhámban, de most mégis kabát lett belőle. A jellegzetes íze mérséklődött, sőt a végeredményen egyáltalán nem is érezhető, hogy mi is a fő alkotóelem. A hús puha, szaftos a kissé vastagabb bunda alatt. Sült burgonya készült hozzá köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá