Zeller bundás karajszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kisebb szelet karaj
  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 3-4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott tk házi fokhagymakrém
  • 3 jó púpos ek liszt
  • 3 ek tej

Elkészítése:

A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.

A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.

Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.

Jól összekeverjük.

Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.

A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.

Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.

Tipp:

A bundás húsok tárháza kimeríthetetlen. Most a zeller került sorra. Nem gyakran kap szerepet a konyhámban, de most mégis kabát lett belőle. A jellegzetes íze mérséklődött, sőt a végeredményen egyáltalán nem is érezhető, hogy mi is a fő alkotóelem. A hús puha, szaftos a kissé vastagabb bunda alatt. Sült burgonya készült hozzá köretként.