Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.
A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.
Jól összekeverjük.
Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.
A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.
Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.
A bundás húsok tárháza kimeríthetetlen. Most a zeller került sorra. Nem gyakran kap szerepet a konyhámban, de most mégis kabát lett belőle. A jellegzetes íze mérséklődött, sőt a végeredményen egyáltalán nem is érezhető, hogy mi is a fő alkotóelem. A hús puha, szaftos a kissé vastagabb bunda alatt. Sült burgonya készült hozzá köretként.