Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában recept

Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemell filé
    • 0,5 kk só
    • 7 dl olaj a sütéshez
    • 3 púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 3 púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
    • 40 ml tej

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és jól összeforgatjuk, félretesszük.

    Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.

    Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre keverjük, végül a tejjel lazítjuk.

    Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.

    A csirkedarabokat először a kukoricalisztben forgatjuk meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
    Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajba emeljük.

    Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    A vasárnapi ebéd második fogása ismét egy csirke étel volt, mégpedig bundás. Most sajtkrém és kukoricaliszt került bele. A mártogatás és a sütés kicsit időigényes, de tényleg megéri kipróbálni, mert a végeredmény egy igazán finom fogás. Sült krumpli körettel kínáltam.

    A csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 153 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá