Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és jól összeforgatjuk, félretesszük.
Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre keverjük, végül a tejjel lazítjuk.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.
A csirkedarabokat először a kukoricalisztben forgatjuk meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajba emeljük.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A vasárnapi ebéd második fogása ismét egy csirke étel volt, mégpedig bundás. Most sajtkrém és kukoricaliszt került bele. A mártogatás és a sütés kicsit időigényes, de tényleg megéri kipróbálni, mert a végeredmény egy igazán finom fogás. Sült krumpli körettel kínáltam.