Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 0,5 kk só
  • 7 dl olaj a sütéshez
  • 3 púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 3 púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
  • 40 ml tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és jól összeforgatjuk, félretesszük.

Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.

Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre keverjük, végül a tejjel lazítjuk.

Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.

A csirkedarabokat először a kukoricalisztben forgatjuk meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajba emeljük.

Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

A vasárnapi ebéd második fogása ismét egy csirke étel volt, mégpedig bundás. Most sajtkrém és kukoricaliszt került bele. A mártogatás és a sütés kicsit időigényes, de tényleg megéri kipróbálni, mert a végeredmény egy igazán finom fogás. Sült krumpli körettel kínáltam.