Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Arany bundában sült karajszelet recept

Arany bundában sült karajszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kisebb, vékony karajszelet
    • 1 csapott kk só
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • kb. 6 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 3 púpos tk mustár
    • 4 jó púpos ek tejföl
    • 3 púpos ek liszt

    Elkészítése:

    A megtisztított karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.
    Egy tálba mérjük a lisztet a forgatáshoz, egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.

    Két tojást egy kisebb edénybe ütünk, amit a sóval, borssal, mustárral, tejföllel, végül a liszttel simára keverjük. A massza a sűrű palacsinta tésztára hasonlít.

    Ha már jó forró az olaj, akkor a szeleteket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután a forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép arany barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
    Az olajból kiemelt hús bundája keménynek tűnik, de érdemes fedeles jénai edénybe rakni, mert szépen megpuhul a bunda, a hús is puhul még, és el sem hűl addig, míg az utolsó szelet is kisül.

    Tipp:

    Ma ismét bundás hús készült ebédre. Mivel a mustár nagy családi kedvenc, ezért ez került bele bőven. A kisült hús nagyon finom, puha, szaftos az aranyló bunda alatt, amin épp kellemesen érezhető a mustár. Férjem szerint olyan, mintha a hús lenne maga mustárral pácolva, és nem is a bunda ízesítve.
    Családi kérésre hagymás, paprikás krumpli lett a kísérője.

    A arany bundában sült karajszelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 201 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá