Arany bundában sült karajszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kisebb, vékony karajszelet
  • 1 csapott kk só
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • kb. 6 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 3 púpos tk mustár
  • 4 jó púpos ek tejföl
  • 3 púpos ek liszt

Elkészítése:

A megtisztított karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.
Egy tálba mérjük a lisztet a forgatáshoz, egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.

Két tojást egy kisebb edénybe ütünk, amit a sóval, borssal, mustárral, tejföllel, végül a liszttel simára keverjük. A massza a sűrű palacsinta tésztára hasonlít.

Ha már jó forró az olaj, akkor a szeleteket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután a forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép arany barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Az olajból kiemelt hús bundája keménynek tűnik, de érdemes fedeles jénai edénybe rakni, mert szépen megpuhul a bunda, a hús is puhul még, és el sem hűl addig, míg az utolsó szelet is kisül.

Tipp:

Ma ismét bundás hús készült ebédre. Mivel a mustár nagy családi kedvenc, ezért ez került bele bőven. A kisült hús nagyon finom, puha, szaftos az aranyló bunda alatt, amin épp kellemesen érezhető a mustár. Férjem szerint olyan, mintha a hús lenne maga mustárral pácolva, és nem is a bunda ízesítve.
Családi kérésre hagymás, paprikás krumpli lett a kísérője.