Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog

Dátum: 2025-11-12 / Írta: Budai István / Látták: /

A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenállhatatlanok. Ebben az összeállításban tíz klasszikus receptet gyűjtöttünk össze, amelyekkel garantált a siker. A diós, mézes és puncsos szeletek között mindenki megtalálja a kedvencét. Készülj előre, és idén varázsold el a vendégeket házi krémes finomságokkal!

  • Az ünnepi időszak nem telhet el krémes sütemények nélkül – ezek azok a klasszikusok, amelyek minden családi asztalra meghittséget és nosztalgiát varázsolnak. A diós, mézes, puncsos és tejszínes szeletek generációkat kötnek össze, hiszen minden háznál megvan a maga titkos receptje, amit a nagymamától örököltünk. Most összegyűjtöttünk tíz kihagyhatatlan krémes süteményt, amelyek között ott a letisztult elegancia és a házias kényeztetés is. Legyen szó karácsonyról, születésnapról vagy bármilyen ünnepi alkalomról, ezek a szeletek garantáltan elvarázsolják a családot és a vendégeket is.

    A Lettei szelet, a Kapucíner szelet vagy a tejszínes-diós mézes krémes igazi klasszikusok, de érdemes kipróbálni a puncsos és gesztenyés változatokat is, ha egy kis újdonságra vágysz. Minden falatban ott a vaj, a méz és a dió melege, amitől az egész lakásban karácsonyi hangulat lesz. Válogatásunkban olyan süteményeket találsz, amelyek nemcsak gyönyörűek, hanem könnyen szeletelhetők és előre is elkészíthetők – pont, amilyen egy igazi ünnepi süti legyen.

    1. Puncsos mézes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 4 evőkanál méz
    • 1 dl tejföl

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag puncsízű pudingpor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
    • kevés rumaroma (elhagyható)

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Viktória szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 8 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg darált dió
    • 3 ek liszt
    • 6 g sütőpor
    • tojás felvert habja

    Krémhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 500 ml tej
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek liszt
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    Hab a tetejére:

    • tojásfehérje
    • 2 ek baracklekvár
    • 10 dkg cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Lakodalmas diós szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • pici só
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 28 dkg porcukor
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl rum vagy rum aroma
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Tejszínes diós-mézes szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 6 evőkanál méz
    • tojás
    • 5 dkg vaj
    • kb. 1 dl tej
    • 10 dkg darált dió
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál szalalkáli

    A krémhez:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 4 evőkanál méz
    • 20 dkg vaj vagy margarin

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Gesztenyés-mézes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Lapokhoz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • tojás
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 kiskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál enyhén púpozott liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • rumaroma ízlés szerint
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl habtejszín
    • (vagy ha van bevált csokimáz recepted, akkor az)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Kapucíner szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • tojás
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál capuccino por

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Márkodi diós szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • tojás
    • 12 ek cukor
    • 6 ek átszitált finomliszt
    • csipet só

    Krém:

    • 5 ek cukor
    • 2 dl víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek cukor-szükség esetén
    • 5 ek liszt
    • 4 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 6 ek darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Letti szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg puha vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1,5 ek kakaó
    • 2 tk fahéj
    • tojássárgája
    • fél csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 60 g darált dió
    • 3 ek tejföl

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 3,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg puha vaj
    • (1 dl krémlikőr)
    • 4 ek tejszín

    Továbbá:

    • 60g tejcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Diós-csokis, lekváros szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • tojás
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
    • kb 1 dl tej

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg darált keksz
    • 1 tk rumaroma
    • kb 30 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 70 g étcsokoládé
    • 70 ml tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá