Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A nagyvilág fánkjai-10 nagyszerű recepttel

Dátum: 2024-01-21 / Írta: Budai István / Látták: /

Lépjünk túl a szalagos, túró és csörögefánk klasszikus trióján és próbáljuk ki, kóstoljuk meg a nagyvilág különböző pontjain készülő fánkokat.




  • 1. Krapfen-az osztrákok fánkja

    Hozzávalók:

    1. 500 g finomliszt
    2. 50 g cukor
    3. 25 g élesztő
    4. 250 ml tej
    5. 1 tojás
    6. 1 tojássárgája
    7. 60 g puha vaj
    8. 1 teáskanál vanília kivonat

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Berliner-a németek fánkja

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 2,5 dkg friss élesztő
    3. kb 4 dl tej
    4. 1 teáskanál cukor
    5. 2,5 dkg porcukor
    6. 5 dkg olvasztott vaj
    7. 4 tojássárga
    8. 0,5 dl rum
    9. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Eclair-a franciák fánkja

    Hozzávalók:

    1. 2,5 dl víz
    2. 10 dkg vaj
    3. 15 dkg finomliszt
    4. egy nagy csipet só
    5. 1,5 teáskanál cukor
    6. 3-4 tojás (mérettől függően)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Bomboloni-az olaszok fánkja

    Hozzávalók:

    1. 55 dkg finomliszt
    2. 8 dkg cukor
    3. 2,5 dl tej
    4. 2,5 dkg élesztő
    5. 7 dkg puha vaj
    6. 2 egész tojás
    7. 10 g vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Churros-a spanyolok fánkja

    Hozzávalók:

    1. 2,5 dl víz
    2. 0,5 teáskanál só
    3. 1,5 teáskanál kristálycukor
    4. 4 evőkanál étolaj
    5. 13 dkg finomliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Tarkedli- a csehek fánkja

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg finomliszt
    2. 2 dkg élesztő
    3. 2 ek cukor
    4. 3,5 dl langyos tej
    5. 1 tojás
    6. 1 kis csipet só
    7. 2 ek olvasztott vaj
    8. 1 csomag vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Papanasi-a románok fánkja

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg zsíros tehéntúró
    2. 10 dkg kristálycukor
    3. fél üveg vaníliaaroma
    4. 2 tojás
    5. 30 dkg finomliszt
    6. fél citrom reszelt héja
    7. 1 evőkanál citromlé
    8. 1 kávéskanál szódabikarbóna
    9. csipetnyi só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Beignet-franciák fánkja

    Hozzávalók:

    1. 2 dl tej
    2. 3 dl kefír
    3. 40 g friss élesztő
    4. 2,5 evőkanál cukor
    5. 45 dkg finomliszt
    6. 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    7. csipet só
    8. kb 1,5 l olaj a sütéshez
    9. a szóráshoz porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Chouquettes-franciák fánka

    Hozzávalók:

    1. 250 g víz
    2. 80 g vaj
    3. 1 csipet só
    4. 125 g finomliszt
    5. 3-4 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Donut-az amerikaiak fánkja

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
    3. 1 nagy csipet só
    4. 5 dkg cukor
    5. 4,5 dkg vaj
    6. 1 cs vaníliás cukor
    7. 3 tojássárgája
    8. 40 ml rum
    9. kb 2 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá