Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A kínai kajáldák legjobb receptjei

Dátum: 2015-11-19 / Írta: Budai István / Látták: 265752 /

8 szuper recept, amit ki kell próbálnod!




  • 1. Kínai csípős csirkecsíkok

    csipos

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemell filé
    2. 1 szál újhagyma
    3. 1 szál sárgarépa
    4. 1 db hegyes erős paprika
    5. 1 tv paprika
    6. 1 fej vöröshagyma
    7. 1 db chili paprika
    8. 1 fej lila hagyma
    9. 1 dl szójaszósz
    10. 1 ek keményítő
    11. 3-4 gerezd fokhagyma
    12. őrölt bors
    13. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Csípős savanyú leves

    savanyu

    Hozzávalók:

    1. 400 g csirkemell
    2. 1 répa (nagyobb)
    3. 1 karalábé (kisebb)
    4. 1 kelkáposzta (kisebb vagy 7-8 levél)
    5. 1 zeller (kisebb)
    6. 25 g szárított gomba
    7. 1500 ml húsleves (csirkealaplé)
    8. szójaszósz
    9. hoisin szósz
    10. őrölt bors
    11. csípős paprikakrém (vagy Tabasco szósz)
    12. borecet
    13. 2 ek keményítő
    14. 100 ml víz
    15. 2 ek szezámolaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Szezámmagos csirke

    szezamos

    Hozzávalók:
    Bundához:

    1. 6 ek liszt
    2. 3 ek étkezési keményítő
    3. 1 ek olaj
    4. 1 tojás
    5. 1 egész csirkemell
    6. csipet só
    7. pici víz
    8. 1,5 kk sütőpor

    Mázhoz:

    1. ketchup
    2. chili (erős pista)
    3. méz
    4. 3-4 ek szezámmag

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Csípős csirke

    csiposcsirke

    Hozzávalók:

    1. egy egész kicsontozott csirke mell
    2. 10 dkg füstölt szalonna
    3. 1 fej hagyma
    4. 1 egész piros kaliforniai paprika
    5. 1 csomag előfőzött rizs
    6. bors
    7. őrölt piros paprika
    8. erős pista
    9. olaj
    10. petrezselyem zöld
    11. 1 dl fehér bor

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Édes savanyú csirkemáj wokban

    maj

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemáj
    2. 2 nagy fej hagyma, nagyobb kockákra vágva
    3. 5 gerezd fokhagyma, kés lapjával szétnyomva
    4. 4 db sárgarépa, hasábra vágva
    5. 1/4 kisebb káposzta, a torzsa felőli vastagabb levelek felkockázva
    6. 2 db nagy paradicsom meghámozva (forró vízbe mártva, majd a héja lehúzva)
    7. 4 db lecsópaprika nagyobb darabokra vágva
    8. 5 db csiperkegomba felszeletelve
    9. 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér, apróra darabolva
    10. 3 kávéskanál ételízesítő
    11. kevés frissen őrölt bors
    12. 2 kávéskanál kínai ötfűszer keverék
    13. 1 evőkanál almaecet
    14. 2 kávéskanál xilit (cukor, vagy szorbit)
    15. 3 evőkanál étkezési keményítő

    A recept ide kattintva folytatódik!

    6. Szecsuáni csirke

    szecsu

    Hozzávalók:

    1. 400 g csirkemell
    2. 6 ek olívaolaj
    3. 1 sárgarépa
    4. 2 paprika
    5. 2 vöröshagyma
    6. 200 g kínai káposzta
    7. 500 g paradicsomlé
    8. 3 ek szójaszósz
    9. ketchup
    10. őrölt bors
    11. gyömbérpor
    12. csilipor (vagy csípős darált paprika)

    A recept ide kattintva folytatódik!

    7. Kínai pirított tészta

    piritotteszta

    Hozzávalók 4 személyre:

    1. 1 cs spagetti
    2. 2 db közepes répa
    3. kb 40 dkg édes káposzta.
    4. kb 1 dl sötét szójaszósz

    Illatos omlós csirke hozzávalók:

    1. 1 db csirkemell ( csíkokra vágva mert úgy kiadósabb)
    2. 4 evőkanál keményítő
    3. 2 tojás fehérje
    4. tej
    5. liszt
    6. 1 mokkás kanál szójaszósz

    A recept ide kattintva folytatódik!

    8. Csípős savanyú csirkemáj

    csiposmaj

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemáj
    2. 3 szál sárgarépa
    3. 3 db paprika (ha van színes)
    4. 5 db közepes paradicsom
    5. 2 marék fagyasztott kukorica  (1 doboz konzerv)
    6. 3 nagy hagyma
    7. 5-6 gerezd fokhagyma
    8. 2 dl savanyúság lé
    9. 1 kk gyömbérpor
    10. 1 kk őrölt koriander
    11. 2 kk ételízesítő
    12. 2 kk morzsolt csili
    13. 1 ek szójaszósz
    14. kb 1 ek étkezési keményítő
    15. kevés cayenne bors (elhagyható)
    16. 1 ek étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    Szólj hozzá