Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai pirított tészta recept

Kínai pirított tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 cs spagetti
    • 2 db közepes répa
    • kb 40 dkg édes káposzta
    • kb 1 dl sötét szójaszósz
    • 0,5 dl olaj

    Illatos omlós csirke hozzávalók:

    • 1 csirkemell ( csíkokra vágva mert úgy kiadósabb)
    • 4 evőkanál keményítő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • tej
    • liszt
    • 1 mokkáskanál szójaszósz
    • olaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra.

    A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom, feleteszem az olajat, aztán a káposztát, így pirítom pár percig, majd mehet bele a répa is.

    Kb 5 perc folyamatos kevergetés után felöntöm 1 dl vízzel és tovább főzöm úgy 10 percig, majd meglocsolom a szójaszósszal. A közben kifőtt tésztát rászedem a zöldségre (ha szűröd, akkor fogj fel egy kis vizet kellhet még). Összesütöm az egészet, ha kell még teszek rá szóját is és vizet is a megfelelő állag eléréséig.

    Csak a tészta főzővizét kell sózni!

    Csirke:

    A tojásfehérjét lazán felverem, beleteszem a keményítőt, kikeverem, majd annyi lisztet és tejet teszek hozzá, hogy elég legyen a húshoz, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, a végén a szójaszót is belekeverem.

    A húsokat sózom, borsozom és picike fokhagyma sót adok hozzá.

    A csirkemell darabokat megforgatom lisztben, belemártom a masszába és bő, forró olajban kisütöm.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű az egész, annyi a trükk, hogy egyszerre legyen kész a tészta és a zöldség, hogy a vízből egyenest a wokba kerüljön a tészta! 

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá