Hozzávalók 4 személyre:
Illatos omlós csirke hozzávalók:
Elkészítése:
A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra.
A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom, feleteszem az olajat, aztán a káposztát, így pirítom pár percig, majd mehet bele a répa is.
Kb 5 perc folyamatos kevergetés után felöntöm 1 dl vízzel és tovább főzöm úgy 10 percig, majd meglocsolom a szójaszósszal. A közben kifőtt tésztát rászedem a zöldségre (ha szűröd, akkor fogj fel egy kis vizet kellhet még). Összesütöm az egészet, ha kell még teszek rá szóját is és vizet is a megfelelő állag eléréséig.
Csak a tészta főzővizét kell sózni!
A tojásfehérjét lazán felverem, beleteszem a keményítőt, kikeverem, majd annyi lisztet és tejet teszek hozzá, hogy elég legyen a húshoz, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, a végén a szójaszót is belekeverem.
A húsokat sózom, borsozom és picike fokhagyma sót adok hozzá.
A csirkemell darabokat megforgatom lisztben, belemártom a masszába és bő, forró olajban kisütöm.
Nagyon egyszerű az egész, annyi a trükk, hogy egyszerre legyen kész a tészta és a zöldség, hogy a vízből egyenest a wokba kerüljön a tészta!