Kínai pirított tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs spagetti
  • 2 db közepes répa
  • kb 40 dkg édes káposzta
  • kb 1 dl sötét szójaszósz
  • 0,5 dl olaj

Illatos omlós csirke hozzávalók:

  • 1 csirkemell ( csíkokra vágva mert úgy kiadósabb)
  • 4 evőkanál keményítő
  • 2 tojásfehérje
  • tej
  • liszt
  • 1 mokkáskanál szójaszósz
  • olaj

Elkészítése:

Tészta:

A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra.

A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom, feleteszem az olajat, aztán a káposztát, így pirítom pár percig, majd mehet bele a répa is.

Kb 5 perc folyamatos kevergetés után felöntöm 1 dl vízzel és tovább főzöm úgy 10 percig, majd meglocsolom a szójaszósszal. A közben kifőtt tésztát rászedem a zöldségre (ha szűröd, akkor fogj fel egy kis vizet kellhet még). Összesütöm az egészet, ha kell még teszek rá szóját is és vizet is a megfelelő állag eléréséig.

Csak a tészta főzővizét kell sózni!

Csirke:

A tojásfehérjét lazán felverem, beleteszem a keményítőt, kikeverem, majd annyi lisztet és tejet teszek hozzá, hogy elég legyen a húshoz, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, a végén a szójaszót is belekeverem.

A húsokat sózom, borsozom és picike fokhagyma sót adok hozzá.

A csirkemell darabokat megforgatom lisztben, belemártom a masszába és bő, forró olajban kisütöm.

Tipp:

Nagyon egyszerű az egész, annyi a trükk, hogy egyszerre legyen kész a tészta és a zöldség, hogy a vízből egyenest a wokba kerüljön a tészta!