Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szecsuáni csirke recept

Szecsuáni csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g csirkemell
    • 6 ek olívaolaj
    • 1 sárgarépa
    • 2 paprika
    • 2 vöröshagyma
    • 200 g kínai káposzta
    • 500 g paradicsomlé
    • 3 ek szójaszósz
    • ketchup
    • őrölt bors
    • gyömbérpor
    • csilipor (vagy csípős darált paprika)

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.

    A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.

    Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá