Szecsuáni csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szecsuáni csirke

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 2 paprika
  • 2 vöröshagyma
  • 200 g kínai káposzta
  • 500 g paradicsomlé
  • 3 ek szójaszósz
  • ketchup
  • őrölt bors
  • gyömbérpor
  • csilipor (vagy csípős darált paprika)

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.

A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.

Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.