Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős-savanyú leves recept

Csípős-savanyú leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g csirkemell
    • 1 répa (nagyobb)
    • 1 karalábé (kisebb)
    • 1 kelkáposzta (kisebb vagy 7-8 levél)
    • 1 zeller (kisebb)
    • 25 g szárított gomba
    • 1500 ml húsleves (csirkealaplé)
    • szójaszósz
    • hoisin szósz
    • őrölt bors
    • csípős paprikakrém (vagy Tabasco szósz)
    • borecet
    • 2 ek keményítő
    • 100 ml víz
    • 2 ek szezámolaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet vékonyra felszeleteljük. A szárított gombát apróra törjük.

    Az elkészített zöldségeket és a gombát feltesszük főzni annyi húslevessel, hogy jó sűrű legyen. Hozzáadjuk a felvágott csirkecsíkokat a páccal együtt. A levest jól befűszerezzük a szójaszósszal, borecettel, csípős paprikakrémmel és az őrölt borssal. Forrásba hozzuk és kb 15 percen át főzzük (vagy míg megfő a hús).

    A végén a keményítőt elkeverjük a vízzel, besűrítjük a levest. Kis ideig forraljuk, majd illatosítjuk a szezámolajjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá