Csípős-savanyú leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • 1 répa (nagyobb)
  • 1 karalábé (kisebb)
  • 1 kelkáposzta (kisebb vagy 7-8 levél)
  • 1 zeller (kisebb)
  • 25 g szárított gomba
  • 1500 ml húsleves (csirkealaplé)
  • szójaszósz
  • hoisin szósz
  • őrölt bors
  • csípős paprikakrém (vagy Tabasco szósz)
  • borecet
  • 2 ek keményítő
  • 100 ml víz
  • 2 ek szezámolaj

Elkészítése:

A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet vékonyra felszeleteljük. A szárított gombát apróra törjük.

Az elkészített zöldségeket és a gombát feltesszük főzni annyi húslevessel, hogy jó sűrű legyen. Hozzáadjuk a felvágott csirkecsíkokat a páccal együtt. A levest jól befűszerezzük a szójaszósszal, borecettel, csípős paprikakrémmel és az őrölt borssal. Forrásba hozzuk és kb 15 percen át főzzük (vagy míg megfő a hús).

A végén a keményítőt elkeverjük a vízzel, besűrítjük a levest. Kis ideig forraljuk, majd illatosítjuk a szezámolajjal.