Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!

Dátum: 2025-07-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat létezik? Most 8 izgalmas receptet hoztunk, amelyek között húsos, zöldséges, töltött és sajttal turbózott verziók is szerepelnek. Legyen szó hétvégi ebédről, uzsonnáról vagy vendégvárásról, ezek a fasírtok minden alkalomra bevethetők. Ropogósak, ízesek és garantáltan nem marad belőlük másnapra. Fedezd fel a fasírt új oldalát!

  • 1. Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    A fasírthoz:

    • 0,5 kg darált hús
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • tojás
    • 2 áztatott zsemle
    • 2 ek libazsír
    • 1 ek fűszerpaprika
    • fél csomag sertés fűszerkeverék
    • 1 tk bors

    A töltelékhez:

    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kaliforniai paprika

    Sütéshez:

    • 4 kávéskanál libazsír

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Tökfasírt mozzarellával töltve recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kisebb cukkini
    • 40 dkg csillagtök
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • tojás
    • 1 db zsemle (tejben áztatva, majd kifacsarva)
    • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 mokkáskanál bors

    A hempergetéshez:

    • 10 dkg zsemlemorzsa

    A töltéshez:

    • 9 db mozzarella golyó

    A sütéshez:

    • 6 dl olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Brokkoli és karfiolfasírt recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 30 dkg brokkoli és karfiol rózsa (mirelit)
    • tojás
    • 3 ek finomliszt
    • 15 dkg sajt
    • 1 kk ételízesítő vagy só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 2 ek panírmorzsa
    • 5 dl olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Sajttal töltött fasírt baconbe tekerve recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús /comb vagy lapocka/
    • 2-3 szikkadt zsemle vagy két szelet szikkadt kenyér
    • 2 dl tej
    • ½ fej vöröshagyma
    • 6-8 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb is ha, valaki nem szereti annyira fokhagymásan/
    • tojás
    • só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
    • 20 dkg sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Csirkemáj fasírt recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemáj
    • 2 zsemle
    • tojás
    • 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
    • 3 gerezd fokhagyma reszelve
    • bors
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. A legegyszerűbb, tökéletes fasírtgolyó recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 40 dkg darálthús (sertés)
    • 1 zsemle (vízbe áztatva, kifacsarva)
    • tojás
    • 1 tasak sós fasírt fűszersó
    • zsemlemorzsa
    • zsír (sertés)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Pulykahúsos zabpehelyfasírt recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús (nálam pulyka)
    • 10 dkg GM zabpehely
    • tojás
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk só
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Sajtos-mexikói fasírttekercs recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús
    • tojás
    • 1 púpos kk só
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 15 púpos ek zsemlemorzsa
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve a rudakat lekenni

    Töltelékhez:

    • 6-7 ek mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica és paprika)
    • 10 dkg trappista sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá