1 . Tárkonyos csirke raguleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeaprólék
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 6-8 közepes fej gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej hagyma
- fél marék szárított tárkony, vagy fél csokor friss tárkony
- 2 dl tejszín
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombaraguleves daragaluskával
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Alföldi raguleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 50 dkg burgonya
- 1,5 liter erőleves
- 1,5 dl tejföl
- 2 ek citromlé
- 2 db babérlevél
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
- 2 tk mustár
- 2 db főtt tojás
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Raguleves pálinkával flambírozott marhahúsból
Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:
- 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
- 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
- 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
- pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
- 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
- 10 szál sárgarépa
- 2 kiló krumpli
- 2 kiló fagyasztott zöldbab
- 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
- snidling a tálaláshoz, díszítéshez
- 1 vödör (850 g) tejföl, vagy ugyanennyi főzőtejszín
- 2 ek liszt a habaráshoz,
- 4 ek őrölt pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Alföldi betyárgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tárkonyos palócleves csipetkével
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykahús
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 5 babérlevél
- 1 ek ételízesítő
- 2 ek étolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 ek tárkony
- 1 ek tárkonyecet
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csirkeraguleves lestyánnal
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 ek lestyán
- 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Májas sertésragu leves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertés lapocka
- bors ízlés szerint
- leves ízesítő ízlés szerint
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb petrezselyem zöldje
- 2 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Kapros vaddisznó raguleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg vadhús (vaddisznó)
- 4 sárgarépa tisztítva és karikákra vágva
- 2 petrezselyemgyökér tisztítva és karikákra vágva
- 1 zeller
- 1 karalábé tisztítva és hasábokra vágva
- 5 krumpli kockára vágva
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma tisztítva és finomra aprítva
- 20 dkg gomba szeletelve
- 1 evőkanál zsír
A recept ide kattintva folytatódik! »»»