Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos palócleves csipetkével recept

Tárkonyos palócleves csipetkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykahús
    • 50 dkg zöldbab
    • 50 dkg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 5 babérlevél
    • 1 ek ételízesítő
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek finomliszt
    • 1 ek tárkony
    • 1 ek tárkonyecet
    • 150 g tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek rétesliszt
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajbon megdinszteljük. A húskockákat a hagymával elkeverjük és addig pirítjuk, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórjuk pirospaprikával.

    Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk (közben figyeljük és szükség szerint vizet öntünk utána).

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot és 3 liter vízben megfőzzük.

    A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk és a levesbe csipkedjük.

    A tejfölt, a finomlisztet, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már lehet is tálalni.

    A tárkonyos palócleves csipetkével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 48 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá