Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajbon megdinszteljük. A húskockákat a hagymával elkeverjük és addig pirítjuk, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk (közben figyeljük és szükség szerint vizet öntünk utána).
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot és 3 liter vízben megfőzzük.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk és a levesbe csipkedjük.
A tejfölt, a finomlisztet, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már lehet is tálalni.