Tárkonyos palócleves csipetkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos palócleves csipetkével

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykahús
  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 5 babérlevél
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek tárkony
  • 1 ek tárkonyecet
  • 150 g tejföl
  • 2 tojás
  • 6 ek rétesliszt
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajbon megdinszteljük. A húskockákat a hagymával elkeverjük és addig pirítjuk, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórjuk pirospaprikával.

Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk (közben figyeljük és szükség szerint vizet öntünk utána).

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot és 3 liter vízben megfőzzük.

A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk és a levesbe csipkedjük.

A tejfölt, a finomlisztet, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már lehet is tálalni.