Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 mennyei raguleves, amit imádni fogsz!

Dátum: 2019-12-12 / Írta: Budai István / Látták: 826 /

Ebben a csúnya, nyálkás időben jól esik egy tál gazdag, forró leves!




  • 1 . Tárkonyos csirke raguleves

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg csirkeaprólék
    2. 3 sárgarépa
    3. 2 fehérrépa
    4. 6-8 közepes fej gomba
    5. 20 dkg zöldborsó
    6. 1 nagy fej hagyma
    7. fél marék szárított tárkony, vagy fél csokor friss tárkony
    8. 2 dl tejszín

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gombaraguleves daragaluskával

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemellfilé
    2. 10 dkg csiperke gomba
    3. 4-5  szelet szárított vargánya
    4. 1 zöldhagyma
    5. 40 dkg vegyes zöldség
      (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
    6. petrezselyemzöld
    7. lestyánlevél
    8. 1 paradicsom
    9. 0,5 paprika
    10. bors
    11. 1 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Alföldi raguleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertéscomb
    2. 1 db vöröshagyma
    3. 2 ek olaj
    4. 50 dkg burgonya
    5. 1,5 liter erőleves
    6. 1,5 dl tejföl
    7. 2 ek citromlé
    8. 2 db babérlevél
    9. só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
    10. 2 tk mustár
    11. 2 db főtt tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Raguleves pálinkával flambírozott marhahúsból

    Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:

    1. 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
    2. 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
    3. 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
    4. pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
    5. 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
    6. 10 szál sárgarépa
    7. 2 kiló krumpli
    8. 2 kiló fagyasztott zöldbab
    9. 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
    10. snidling a tálaláshoz, díszítéshez
    11. 1 vödör (850 g) tejföl, vagy ugyanennyi főzőtejszín
    12. 2 ek liszt a habaráshoz,
    13. 4 ek őrölt pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Alföldi betyárgulyás

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg füstölt szalonna
    2. 25 dkg sertéshús
    3. 5 db krumpli
    4. 1 szál sárgarépa
    5. 20 dkg gomba
    6. 1 szál petrezselyem gyökér
    7. 1 fej hagyma
    8. 1 teáskanál pirospaprika
    9. 15 dkg csipetke
    10. kis csokor petrezselyem zöld
    11. 1 szál lestyán levél
    12. só, frissen őrölt bors
    13. 1 kanál tejföl
    14. csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Tárkonyos palócleves csipetkével

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg pulykahús
    2. 50 dkg zöldbab
    3. 50 dkg burgonya
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 2 gerezd fokhagyma
    6. 1 ek pirospaprika
    7. 1 kávéskanál köménymag
    8. 5 babérlevél
    9. 1 ek ételízesítő
    10. 2 ek étolaj
    11. 1 ek finomliszt
    12. 1 ek tárkony
    13. 1 ek tárkonyecet

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Csirkeraguleves lestyánnal

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemellfilé
    2. 2 ek olaj
    3. 1 vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 szál sárgarépa
    6. 1 szál fehérrépa
    7. 1 zellergumó
    8. 30 dkg zöldborsó
    9. 1 kk pirospaprika
    10. őrölt bors
    11. 3 dl főzőtejszín
    12. 1 ek keményítő
    13. 1 ek lestyán
    14. 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Májas sertésragu leves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertésmáj
    2. 50 dkg sertés lapocka
    3. bors ízlés szerint
    4. leves ízesítő ízlés szerint
    5. 2-3 szál sárgarépa
    6. 1-2 petrezselyemgyökér
    7. 1 kisebb petrezselyem zöldje
    8. 2 szál zellerlevél
    9. 1 fej vöröshagyma
    10. 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    11. 2 ek étolaj
    12. 2 ek liszt
    13. 1 tk pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kapros vaddisznó raguleves

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg vadhús (vaddisznó)
    2. 4 sárgarépa tisztítva és karikákra vágva
    3. 2 petrezselyemgyökér tisztítva és karikákra vágva
    4. 1 zeller
    5. 1 karalábé tisztítva és hasábokra vágva
    6. 5 krumpli kockára vágva
    7. 2 fej hagyma
    8. 1 fej fokhagyma tisztítva és finomra aprítva
    9. 20 dkg gomba szeletelve
    10. 1 evőkanál zsír

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

     

    Szólj hozzá