A karácsonyi ünnepi asztal egyik elmaradhatatlan része a hidegtál, amely nemcsak a látványával, hanem a változatos ízeivel is lenyűgözi a családot és a vendégeket. Egy jól összeállított hidegtál nemcsak praktikus, de igazi dísze is lehet az ünnepi lakomának, hiszen előre elkészíthető, és bármikor könnyedén tálalható. Ezúttal 9 különleges receptet válogattunk össze, amelyek egyszerűen elkészíthetők, mégis garantáltan elkápráztatnak mindenkit.
A sonkás-sajttekercs és a sajtos-sajtkrémes változat a hagyományos hidegtálak megkerülhetetlen elemei, amelyek mindig sikert aratnak. Az aszpikos zöldségrolád és a zöldséges tojáskocsonya különleges és elegáns kiegészítői lehetnek a tálalásnak, hiszen nemcsak ízletesek, hanem vizuálisan is lenyűgözőek.
Ha valami egyedibbre vágyunk, a franciasalátás tojásalagút vagy az őzgerincformában tálalt franciasaláta kreatív és ízletes megoldást nyújt. A karácsonyfává formált krumplisaláta nemcsak a gyerekek kedvence lesz, hanem az asztal központi dísze is.
Ezek a hidegtálas finomságok könnyen elkészíthetők, mégis különleges megjelenéssel és ízvilággal bírnak, így tökéletes választások a karácsonyi menü részeként. Legyen szó egy szűk családi vacsoráról vagy egy nagyobb összejövetelről, ezek a receptek garantáltan megkoronázzák az ünnepi étkezést. Készüljünk együtt, és varázsoljunk lenyűgöző hidegtálat az ünnepi asztalra!
1. Sonkás sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 12 szelet lapsajt
- 10 szelet gépsonka
- 10 dkg sajt (trappista)
- 10 dkg sajtkrém
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 tk mustár
- só
- fehérbors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sajtkrémes sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 9 szelet sajt (az ömlesztett nem jó hozzá!)
- 1 pritamin vagy kaliforniai paprika
- 2 savanyú uborka
- 2 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg natúr vagy tejszínes sajtkrém
- 10 dkg sonka
- só, bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Zöldséges tojáskocsonya recept
Hozzávalók:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- 50 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, borsó, répa)
- só ízlés szerint
- 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
- őrölt fehérbors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajttekercs egyszerűen recept
Hozzávalók:
- 12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
- 10 dkg vaj
- 8 szelet gépsonka
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk mustár
- 1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Aszpikos zöldségrolád recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 15 dkg mirelit kukorica
- 10 dkg mirelit répakocka
- 1 kk só
- 1 kk ételízesítő
- 4 dl aszpik, ami 4 púpos tk tasakos aszpikból és 4 dl főzőléből készül
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Franciasalátás tojás alagút recept
Hozzávalók:
- 24 szelet gépsonka
- 3 savanyú uborka
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz majonéz
- 1 doboz 20 %-os tejföl
- 1 ek mustár
- csipet őrölt bors
- csipet porcukor
- 1 húsleveskocka
- 1,5 dl víz
- 20 g zselatin
- 2 alma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 30 dkg burgonya
- 40 dkg zöldborsó
- fél zellergumó
- 1 citrom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Franciasaláta őzgerincben recept
Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
- 2 db nagy pohár tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 g étkezési zselatin
- 5 evőkanál majonéz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Karácsonyfás krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 30 dkg majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál porcukor
- 2 ek olívaolaj
Díszítés:
- 20 dkg uborka
- 1 közepes lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem